RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondanks corona steeds meer buitenlandse studenten op Universiteit Utrecht

UTRECHT - Steeds meer studenten uit het buitenland kiezen voor de Universiteit Utrecht. Dat blijkt uit cijfers van de instelling. Waren het er in studiejaar 2018-2019 nog zo'n 2900, zijn er dit studiejaar zo'n 3900 buitenlandse studenten ingeschreven bij de universiteit.

Het is niet helemaal duidelijk of al deze studenten ook daadwerkelijk in Utrecht verblijven, of alleen vanuit huis het online onderwijs volgen. Volgens een woordvoerder van de universiteit zitten de kamers voor internationale studenten zo goed als vol, hoewel er af en toe annuleringen binnendruppelen: "We verwachten ook de komende weken nog annuleringen te ontvangen, vanwege reisbeperkingen en/of de rode status van Nederland."

De Utrechtse studentenhuisvester SSH ziet ook volle kamers. "Op de meeste plekken zijn al onze kamers gereserveerd. We verwachten dat de vraag weer terug is op het oude niveau."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -