RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal miljoenenwoningen neemt fors toe: Utrecht, Bosch en Duin en Bilthoven spannen de kroon


UTRECHT - Het aantal woningen in de provincie Utrecht met een waarde van een miljoen of meer is in 2020 met ruim 48 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddatabedrijf Calcasa.

Door de stijgende huizenprijzen telde Nederland eind 2020 meer dan 84.000 miljoenenwoningen. In de provincie Utrecht gaat het om 12.740 huizen.Bilthoven en Bosch en Duin
De Lassuslaan in Bilthoven staat in de top-3 Duurste straten van Nederland. Het aandeel miljoenenwoningen is het hoogst in Bosch en Duin. Maar liefst 70 procent van de bestaande koopwoningvoorraad betreft een woning van een miljoen euro of meer.

In Breukeleveen is 68 procent van de koopwoningvoorraad een miljoenenwoning en in Aerdenhout 66 procent. In Bergen aan Zee is het aandeel miljoenenwoningen het afgelopen jaar met 51 procent het sterkst toegenomen ten opzichte van 2019.

 Miljoenenvilla. Miljoenenvilla. | Foto: Funda.nl

De 'dure-woningen-dichtheid' is in de Gooi en Vechtstreek het hoogst: per duizend koopwoningen in deze regio zijn er meer dan 115 een miljoen euro of meer waard. Ook in de regio Haarlem is dat aantal relatief hoog.

In alle regio's steeg het aantal miljoenenwoningen. In Midden-Limburg en Noord-Friesland is zelfs sprake van een verdubbeling. Ook in de regio's Noord-Overijssel, Zuidwest-Gelderland en Noord-Drenthe verdubbelde het aantal woningen met een waarde van een miljoen euro of meer bijna. Alleen in Oost-Groningen en in de omgeving van Delfzijl bleef het aantal gelijk, hoewel dat voor Delfzijl betekent dat het aantal ook dit jaar op nul staat.

Steden
In de vier grote steden zijn twee patronen waarneembaar. In Amsterdam en Rotterdam steeg het aantal miljoenenwoningen in 2020 relatief weinig (circa 20 procent). Daarentegen nam het aantal miljoenenwoningen in Den Haag en Utrecht aanzienlijk toe. Van de vier grote steden laat Utrecht met 54,6 procent de grootste toename zien.

Ook in andere steden in de Randstad zijn er flink wat miljoenenwoningen bijgekomen. Blikvangers zijn Zoetermeer (+79 procent), Dordrecht (+65 procent) en Leiden (+63 procent).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -