RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eindelijk duidelijkheid voor scouts in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Het clubhuis van Scouting Vreeswijk wordt binnenkort verbouwd, het gebouw van Scouting Jan van Hoof mag blijven zoals het is. Met die boodschap heeft de Nieuwegeinse wethouder Jan Kuiper de verenigingen de duidelijkheid gegeven waar ze naar eigen zeggen veel te lang op hebben moeten wachten.

De scoutingclubs waren lang onzeker over de toekomst van de verouderde gebouwen die ze huren van de gemeente. Het college zou volgens de organisaties niet goed hebben gecommuniceerd over de panden. D66 en de ChristenUnie vroegen CDA-wethouder Kuiper in de gemeenteraad om duidelijk uit te leggen wat hij voor de scouts in petto heeft.

Onveilig
Het pand van scouting Vreeswijk wordt snel aangepakt, beloofde Kuiper. Eerst wordt opnieuw onderzoek gedaan naar de staat van het gebouw, maar over een jaar is het opgeknapt. Woensdag komt iemand van de gemeente voor een nieuwe inspectie. Voorzitter Peter Dreijer is blij met die belofte. Hij vindt dat het clubhuis inmiddels onveilig is. Haast is dus geboden.

Het terrein van vereniging Jan van Hoof is onderdeel van de Hollandse Waterlinie en komt in aanmerking om op de werelderfgoedlijst van UNESCO te komen. Even leek het er nog op dat juist het scoutinggebouw die benoeming in de weg stond, omdat het vanwege de 'weinig representatieve uitstraling' niet in de omgeving zou passen. Volgens de wethouder wil UNESCO juist graag dat het pand blijft staan.

Verrassing
Voor voorzitter Edwin van Straten was dat overigens een verrassing. "We horen nu voor het eerst dat ons gebouw toch in de omgeving past", zegt hij tegen RTV Utrecht. We betwijfelen of dit klopt, want een eindje verder op het terrein loopt een vergunningstraject om het wachthuis te verbouwen. Is dat dan niet in strijd met wat UNESCO wil?" Van Straten is in ieder geval zeer tevreden als het clubhuis behouden blijft, al vraagt hij zich wel af wat er nu nog over is van het argument van het college om er een nieuw, multifunctioneel gebouw neer te zetten.

Van Straten: "De onzekerheid is niet goed voor onze vrijwilligers. Als we mogen blijven zitten, laten we dit dan vastzetten voor de komende tien, twintig jaar", zei hij in de raadsvergadering tegen wethouder Kuiper. De wethouder belooft snel in gesprek te gaan over de toekomst van Jan van Hoof.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -