RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Proces tegen Ridouan T. over een maand inhoudelijk van start

VIANEN/AMSTERDAM - De Amsterdamse rechtbank begint op 15 februari aan de inhoudelijke behandeling van het omvangrijke proces Marengo. Hoofdverdachte Ridouan T. en zestien medeverdachten staan daarin terecht, onder meer op verdenking van betrokkenheid bij een reeks onderwereldmoorden in onder meer Utrecht en IJsselstein. Tot eind juni heeft de rechtbank achttien procesdagen gepland.

Deze en volgende week vindt in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp de laatste voorbereidende zittingsronde plaats, bijna drie jaar na de allereerste zitting. De strafzaak staat inmiddels te boek als de grootste uit de Nederlandse rechtsgeschiedenis en zal maanden aan zittingen in beslag nemen.

Ridouan T. (43) uit Vianen is de onbetwiste hoofdverdachte. Hij werd in december 2019 gearresteerd, nadat hij jaren voortvluchtig was geweest, en zit vast in de extra beveiligde gevangenis in Vught. Zijn veronderstelde rechterhand Sad R. (48) uit Utrecht werd in februari in Colombia opgepakt en zit daar nog steeds in uitleveringsdetentie. Het is vooralsnog niet bekend wanneer hij naar Nederland wordt overgebracht.

Marengo draait om zes voltooide moorden, vier pogingen daartoe en aantal voorbereidingen van liquidaties. Een belangrijke rol is weggelegd voor de Utrechtse kroongetuige Nabil B., wiens advocaat Derk Wiersum is geliquideerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -