RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA-raadslid Lopik stapt op na galg-berichten over Baudet

LOPIK - Hugo Westerlaken is opgestapt als CDA-raadslid in Lopik nadat er omstreden WhatsApp-berichten zijn uitgekomen. Westerlaken erkent "domme berichten" te hebben gestuurd. "Ik heb spijt en neem nu de stap mijn bijdrage aan de politiek te beŽindigen door per direct te stoppen met mijn werk als raadslid van Lopik."

De ongepaste uitingen werden gedaan in een WhatsAppgroep rond een congres van de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD. De Telegraaf meldde woensdag dat in de groep onder andere racistische afbeeldingen werden gedeeld en plaatjes van Thierry Baudet aan een galg.

"Afschuwelijk en walgelijk", noemt VVD-voorzitter Christianne van der Wal de uitingen. De VVD wil weten wie er betrokken zijn, deelnemende partijleden worden mogelijk verbannen.

De JOVD neemt zelf afstand van de groep, die zou los van de jongerenafdeling zou zijn aangemaakt. De appgroep is "ongecoŲrdineerd en spontaan aangemaakt door losse JOVD-congresgangers", zegt de JOVD. maar het bestuur greep wel snel in toen de ongepaste afbeeldingen werden gedeeld. De groep zou vol zitten met "onbekende externen".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -