Motie ChristenUnie: cancel olie- en gasboringen in Woerden

In Groningen leidden de boringen tot scheuren in huizen.
In Groningen leidden de boringen tot scheuren in huizen. © ANP
WOERDEN - Volgens Kamerlid Carla Dik-Faber kunnen de boringen leiden tot Groningse toestanden voor de 10.000 inwoners van de Woerdense woonwijk Molenvliet. "Men heeft in het gebied nu al te maken met bodemdaling en dat zal waarschijnlijk versneld worden bij gaswinning. Bodemdaling kan leiden tot scheuren in woningen."
De ChristenUnie, die vijf zetels heeft in de Tweede Kamer, benadrukt dat in het Klimaatakkoord staat dat de overheid juist het doel heeft om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.
Het is niet de eerste keer dat het Veenendaalse Kamerlid Dik-Faber de boringen aanhangig maakt in Den Haag. Ook uitten bewoners al hun zorgen over het [link]http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1296068/groeiend-verzet-tegen-gasboringen-woerden.html|onderwerp[/link].
Dinsdag stemt de Tweede Kamer over de motie. Dik-Faber hoopt een meerderheid te krijgen door coalitiepartij PvdA achter zich te krijgen. "We gaan maandag met de PvdA op werkbezoek in Woerden. Ik hoop dat dat werkbezoek aanleiding is voor die partij om deze motie te steunen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.