Man bedreigt en mishandelt hondeneigenaar

© Google Streetview
Houten - Een man laat samen met zijn vrouw hun 10 maanden oude pup uit in Houten. Als de enthousiaste hond tegen een voorbijganger op wil springen, ontstaat er een woordenwisseling die eindigt in een mishandeling. De hondeneigenaar krijgt daarbij een harde klap in zijn gezicht.
Het gebeurt op zondagmiddag 25 april rond 14.45 uur. De man en vrouw lopen met hun hond over de Boogmuur in Houten. Als een man voorbijloopt, probeert de hond tegen hem op te springen. Het baasje houdt de lijn kort waardoor de hond de man niet raakt. Toch schrikt die man en hij reageert verbaal erg agressief.

Klap

Er ontstaat een woordenwisseling die flink oploopt; de geschrokken man geeft de hondeneigenaar dan een harde klap in zijn gezicht en loopt dan weg. Het stel met de hond loopt achter hem aan en één van hen belt ondertussen 112. Dat heeft die agressieve man door. Hij draait zich om en bedreigt hen en rent weg.

Signalement

- lichte huid, iets zongebruind
- rond de 40 jaar
- gezet postuur
- ongeveer 1.70m
- bolvormig hoofd, met een bolle neus en rimpels rond zijn ogen
- heel kort donker haar, bovenop is hij kaal
- zwarte capuchontrui, lichtblauwe broek en zwarte schoenen
- zwarte rugzak
Bij het wegrennen zag het slachtoffer op dat hij met korte passen rende, alsof hij fysiek wat beperkt is.

Tips

Herkent u iemand in het signalement van de man of was u getuige van deze mishandeling op de Boogmuur in Houten? Geef het door via één van de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 19 mei 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.