RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Podium Sprits: De Koning bakt een huis (2+) De Witte Pomp

Theater


Podium Sprits: De Koning bakt een huis (2+) De Witte Pomp

Plaats

Utrecht

Datum

woensdag 24 november 2021

Samenvatting

Deze kleine, poëtische voorstelling gaat over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Over grote thema’s op een kleine schaal. Gebaseerd op het kinderboek van illustratrice Annemarie van Haeringen.

Beschrijving

De Koning bakt een huis is een kleine, poëtische voorstelling over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Over grote thema’s op een kleine schaal. Met één poppenspeler en één muzikant. De voorstelling is gebaseerd op het kinderboek “De Koning bakt een huis” van illustratrice Annemarie van Haeringen, Leopold.Blootpad is een verlegen dier en altijd thuis. Hij draait potten en vazen van klei die hij in zijn kelder onder zijn huisje opgraaft. Nooit komt hij buiten de deur. Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Deze brief maakt Blootpad heel onrustig en uit paniek frommelt hij de brief op en gooit hem weg.

Ondertussen is het feest in volle gang, alle dieren zingen uit volle borst. Totdat Olifant ontdekt dat Blootpad er niet is. Hij is diep beledigd en dendert naar het huis van Blootpad: ”Waarom ben je niet op mijn feest?” Blootpad stottert: “Ik voel me zo bloot.” Dat begrijpt Olifant, hij heeft medelijden met hem, pakt de klei en begint te kneden.

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 13,00
Kosten volwassenen: 13,00
Kosten volwassenen: 13,00
Kosten volwassenen: 13,00Organisatie & locatie

Prinses Christinalaan 1
3554JL  Utrecht
website »

Openingstijden: 10.30 tot 11.30
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Eddie''s  Discoparty

Eddie''s Discoparty

Eddie's Discoparty...

The Beukbrothers

The Beukbrothers

The Beukbrothers...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellig Discomuziek...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellige Discoparty ...