RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gathered Self in Moving Gallery

Tentoonstellingen, kunstroutes


Gathered Self in Moving Gallery

Plaats

Utrecht

Datum

vrijdag 27 augustus 2021 - zondag 26 september 2021

Samenvatting

Vijf toonaangevende jonge kunstenaars uit Nederland en Australië verkennen de relatie die we hebben met onszelf. Expositie en veelzijdig publieksprogramma. Meer info: www.movinggallery.nl


Beschrijving

27 aug t/m 26 sept - Moving Gallery presenteert Gathered Self

Hoe geef jij vorm aan wie je bent? Die vraag staat centraal tijdens de interactieve en internationale groepstentoonstelling Gathered Self. Van 27 augustus t/m 26 september tonen vijf kunstenaars uit Nederland en Australië hun werk in Moving Gallery Utrecht. Met nieuwe werken verkennen Lisette van Hoogenhuyze, Yasmina Ajbilou, Iriée Zamblé, Georgia Biggs en Chase Middleton de relatie die we hebben met onszelf.

Een tijd van gedwongen thuis zitten en minder sociale contacten heeft misschien wel blijvende gevolgen gehad. De focus is meer naar binnen gericht: wie ben ik? Welke contacten blijven belangrijk? Welke nieuwe rituelen ontstaan en welke verdwijnen? Welke dingen verzamelen we om ons comfortabel te voelen? Gathered Self belicht deze vragen vanuit verschillende culturele invalshoeken. Het bijbehorende publieksprogramma onderzoekt op interactieve wijze het centrale thema van ‘het zelf’ met, voor en door verschillende partners uit de stad Utrecht.

‘Hoewel de kunstwerken op verschillende plaatsen in de wereld zijn gemaakt, zijn er veel onderlinge overeenkomsten en koppelingen met het thema te zien’, vertelt Alyxandra Westwood, curator van de tentoonstelling. ‘Dit is volgens mij een heel mooi voorbeeld van wat Gathered Self echt naar de voorgrond brengt - ervaringen die ons allemaal bekend zijn.’

Tentoonstelling
De tentoonstelling is geïnitieerd en uitgevoerd door Alyxandra Westwood, Sarah Nuiver en Manon van Daal in samenwerking met Moving Gallery. Het gaat over de keuzes die wij als individu dagelijks maken om onszelf te vormen. De kunstenaars zijn uitgekozen op basis van hun radicale en unieke bijdragen aan de kunstwereld binnen en buiten Nederland. In hun werk maken ze alle vijf gebruik van performance, verzamelen, collage en assemblage. De bezoeker krijgt o.a. schilderwerken, collages, fotografie en een mode-installatie te zien.

Gathered Self is zo vormgegeven dat de tentoonstelling internationaal gepresenteerd kan worden en op elke nieuwe locatie een relatie met de omgeving aangaat. Na Utrecht zal de tentoonstelling waarschijnlijk doorreizen naar Duitsland en Australië.

Publieksprogramma
De kunstenaars starten het gesprek over het thema van de tentoonstelling en het publiek zet dit gesprek voort. Dit doen we door middel van het publieksprogramma. Met, voor en door Utrechtse partners organiseren we verschillende workshops, talks, rondleidingen en een muziekevent.

Meer informatie op www.movinggallery.nl.


Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Monsigneur van de Weteringstraat 69
3581ED  Utrecht
website »

Openingstijden: 12.00 tot 18.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Eddie''s  Discoparty

Eddie''s Discoparty

Eddie's Discoparty...

The Beukbrothers

The Beukbrothers

The Beukbrothers...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellig Discomuziek...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellige Discoparty ...