RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Atzko Kohashi & Tony Overwater - John Coltrane op piano & contrabas

Muziek


Atzko Kohashi & Tony Overwater - John Coltrane op piano & contrabas

Plaats

Austerlitz

Datum

zondag 22 augustus 2021

Samenvatting

Pianiste Atzko Kohashi en bassist Tony Overwater spelen werk van hun nieuwe cd Cresent, een eerbetoon aan John Coltrane.

Beschrijving

Pianiste Atzko Kohashi (in het Beauforthuis onder meer bekend van verschillende sunrise-concerten) en bassist Tony Overwater namen afgelopen winter hun cd Cresent op in het Beauforthuis, een eerbetoon aan John Coltrane.

Toen Atzko Kohashi met composities van Coltrane aankwam om samen te spelen was Tony Overwater verrast. Het is uitdagend om de tenor saxofoon van Coltrane te vertalen naar alleen piano en contrabas. Toch verbaasde het hen hoe goed dit ging en hoe ze er ook echt iets anders mee konden. De composities van Coltrane die ze hebben gekozen kenmerken zijn overgangsfase tussen ingewikkelde jazz naar een meer modale manier van spelen. Dit is verwant aan Japanse muziek, maar ook Arabische muziek en volksmuziek. Hierdoor bleek het een goede match met Atzko’s Japanse achtergrond maar ook de interesse in Arabische muziek van Tony Overwater. Het is niet ontoevallig dat de muziek van Coltrane Atzko op dit moment aanspreekt. Ze ervaart het altijd als stress verlichtend in tijden van verdriet en angst.

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 17Organisatie & locatie

Woudenbergseweg 70
3711AB  Austerlitz
website »

Openingstijden: 18.30 tot 20.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
expositie WATERDICHT

expositie WATERDICHT

Kunstexpositie op Fort Maarsseveen. ...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...