PEC Zwolle maakt rampweek FC Utrecht compleet

UTRECHT - FC Utrecht- PEC Zwolle was in de eerste twintig minuten een zeer aantrekkelijke, gelijkopgaande wedstrijd. De Franse aanwinst Haller kreeg een aantal kleine kansjes, maar de beste mogelijkheden waren voor de Zwollernaren, die een zeer goede indruk maakten. Doelman Robbin Ruiter was echter steeds op zijn hoede.
In de 28e minuut werd een inzet Edouard Duplan van de lijn gehaald. Tien minuten later raakte een schot van de Zwolse spits Becker via Ruiter de lat. Uit de scrimmage, die uit de corner volgde, nam PEC Zwolle via Thomas Lam de leiding. PEC Zwolle kon vijf minuten later op 0-2 komen, toen de Nieuwzeelander Thomas alleen op doelman Ruiter afging. De Utrechtse doelman toonde zich opnieuw betrouwbaar. Ruststand 0-1.
Direct na rust werd bij Zwolle doelpuntenmaker Lam vervangen voormalig FC Utrecht-speler Aleksander Bjelica. In het eerste kwartier van de tweede helft wist FC Utrecht middels Duplan slechts één kans te creeren, maar de Fransman was te egoistisch. In de 66e minuut verdween een prima kopbal van Willem Janssen net naast het doel van Warner Hahn. FC Utrecht wisselde een kwartier voor het einde Barazite voor Rubin en Markiet voor Kum, om zo de aanval wat meer impuls te geven.
PEC Zwolle bleef echter goed georganiseerd spelen en bleef met enkele counters gevaarlijk. In de 80e minuut leidde zo'n counter tot de 0-2 via Stef Nijland na mistasten van Letschert. Een slotoffensief van FC Utrecht was niet mogelijk, omdat PEC Zwolle druk naar voren bleef zetten. In de 86e minuut maakte Joost Broerse na een lange afwezigheid zijn rentree bij PEC Zwolle. In blessuretijd werd een doelpunt van Barazite wegens buitenspel afgekeurd.
Het was al weer de zesde thuisnederlaag in dit seizoen voor de ploeg uit de Domstad. FC Utrecht zakt naar de twaalfde plaats in de eredivisie en heeft 24 punten uit 20 duels.

Vleugelverdediger Jeff Hardeveld na afloop in gesprek met René van den Berg.
Ook de veelbesproken Anouar Kali stond René van den Berg te woord.