Niemand heeft iets aan een gelijkspel in de Derby

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Spakenburg en IJsselmeervogels hebben beide alleen baat bij een overwinning, in de negende Vissersderby sinds de invoering van de topklasse. Puntverlies betekent normaal gesproken voor zowel Blauw als Rood dat de achterstand op koploper Kozakken Boys, die nu al aanzienlijk is, alleen maar verder oploopt.
De Werkendammers staan zeven punten los van nummer twee Spakenburg, en zelfs dertien van IJsselmeervogels, met dien verstande dat de Vogels nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben.
Spakenburg-trainer Jochem Twisker kan in de derby geen beroep doen op de al langer geblesseerden Marc de Loor en Ismo Vorstermans. Joel Tillema is een twijfelgeval en Nick Tol is hersteld van de griep die hem vorige week tegen ONS Sneek buiten de ploeg hield.
Frans Adelaar kan bij IJsselmeervogels alleen geen beroep doen op doelman Patrick Zonneveld, die tot de winterstop is uitgeschakeld als gevolg van een spierscheuring in zijn bovenbeen.
De Spakenburgse derby begint zaterdagmiddag om 15.00 uur, en staat onder leiding van Wim Bronsvoort uit Deventer. De wedstrijd is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.