FC Utrecht thuis hard onderuit tegen SC Cambuur

UTRECHT - FC Utrecht heeft een slechte dag beleefd in eigen huis tegen Cambuur Leeuwarden. In Stadion Galgenwaard werd het 1-3.
In de 24ste minuut kregen de Domstedelingen een strafschop toegekend. Andriuskevicius maakte de overtreding en kreeg geel. Ruud Boymans ging achter de bal staan en hij verzaakte niet. Ruim tien minuten later werd opnieuw een speler van FC Utrecht neergehaald in de zestien. Boymans mocht weer aanleggen vanaf elf meter, maar dit keer stond Cambuur-doelman Nienhuis een tweede treffer in de weg. Vervolgens kwam SC Cambuur uit het niets op gelijke hoogte door een doelpunt van Barto. De ruststand was 1-1.
Na rust was FC Utrecht het goede spel van de eerste helft helemaal kwijt. Het stond lang gelijk, maar acht minuten voor tijd bracht Ogbeche de ploeg uit Leeuwarden op voorsprong. De Domstedelingen gingen nog op jacht naar de gelijkmaker, maar Meleg breidde de score zelfs nog uit tot 1-3.
Door de nederlaag zakt FC Utrecht naar de elfde plaats in de eredivisie, met zeventien punten uit dertien gespeelde wedstrijden.