Van den Brom wint met AZ. Gelijkspel Dijkhuizen met Excelsior

Marinus Dijkhuizen
Marinus Dijkhuizen © Gerrit van Keulen
AMERSFOORT/DE MEERN - AZ-Coach John van den Brom heeft in de eredivisie een knappe thuisoverwinning geboekt op Vitesse. Het werd 1-0. De Amersfoortse trainer zag Aron Jóhannsson al in de veertiende minuut de enige treffer van het duel maken.
Na rust was het vooral eenrichtingsverkeer richting de goal van de Alkmaarders. Maar door goed keeperswerk van AZ-goalie Esteban bleef het bij 1-0. Van den Brom prees zich na afloop gelukkig voor de camera van de NOS.
Excelsior, met trainer Marinus Dijkhuizen uit De Meern op de bank, speelde in Tilburg gelijk tegen Willem II. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.
Allebei de doelpunten vielen pas in het tweede bedrijf. De Rotterdammers kwamen in de 64ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Tom van Weert. Vlak daarna bracht Samuel Armenteros de Tilburgers weer op gelijke hoogte uit een strafschop.
Excelsior bezet voorlopig de dertiende plaats, met zestien punten uit dertien duels. AZ stijgt naar de vijfde plek met 21 uit dertien.