Rubio Rubin debuteert voor de VS

UTRECHT - Aanvaller Rubio Rubin van FC Utrecht heeft vrijdag zijn debuut gemaakt in de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De 18-jarige spits begon op Craven Cottage in Londen in de basis tijdens de oefeninterland tegen Colombia.
Rubin verdiende al na acht minuten een strafschop, die werd benut door aanvoerder Jozy Altidore (ex-AZ). Na rust trok Colombia de wedstrijd echter naar zich toe met treffers van Carlos Bacca en Teófilo Gutiérrez: 1-2.
Rubin, die in eigen land wordt gezien als een van de grootste talenten, verhuisde dit jaar van de Verenigde Staten naar Utrecht, waar hij een vierjarig contract verdiende. De aanvaller krijgt regelmatig speeltijd van trainer Rob Alflen en dat leverde Rubin vrijdag zijn debuut op in 'Team USA'. De moegestreden aanvaller werd halverwege de tweede helft gewisseld door bondscoach Jürgen Klinsmann.