UZSC wacht loodzware opgave in Europa Cup

UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC zijn woensdagochtend afgereisd naar Athene, voor de eerste ronde van de Europa Cup. De poule van UZSC zou aanvankelijk in het Utrechtse Kromme Rijnbad worden afgewerkt, maar de Europese Zwembond (LEN) besloot echter op het laatste moment het toernooi in Athene te houden. Door dit besluit moest onverwacht de reis en het verblijf van de mannen van UZSC in Athene worden gefinancierd.
Voor voorzitter Kees Gielen van UZSC kwam het besluit als een donderslag bij heldere hemel. "Als we dit vooraf hadden geweten, hadden we misschien helemaal niet meegedaan", zegt hij op de site van UZSC. "Maar afzeggen is ook geen optie. Je riskeert dan een hoge boete en een schorsing. Bovendien wilden we de deelname van de dames aan de Europa Cup niet in gevaar brengen."
Het was te kort dag om nog allerlei sponsoracties op touw te zetten. Een belronde van het bestuur langs verschillende sponsoren en mensen die de club al jaren ondersteunen, bracht uitkomst. "Het is hartverwarmend om te zien hoe groot de bereidheid is om UZSC te steunen. Na onze dames kunnen nu ook onze mannen aan hun Europa Cup-avontuur beginnen," aldus Gielen.
UZSC speelt vanaf donderdag in een loodzware poule met vijf andere teams: Vouliagmeni NC (Griekenland), Jadran Herceg Novi (Montenegro), Sintez Kazan (Rusland), Carpisa Napoli (Italië) en SSV Esslingen (Duitsland). Slechts twee ploegen gaan door naar de kwartfinales.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.