FC Utrecht heeft vervelende middag tegen PSV

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie een vervelende middag gehad tegen koploper PSV. De Eindhovenaren waren in de Domstad met 1-5 te sterk. Utrecht speelde lange tijd met tien man en zag ook nog Kali met een blessure uitvallen.
Trainer Robby Alflen begon met doelman Jeroen Verhoeven die de geblesseerde Robbin Ruiter verving. Ook Timo Letschert en Gyrano Kerk hadden een basisplaats.
Utrecht kreeg meteen een schotkans via Markiet, aan de andere kant haalde Mark van der Maarel de bal twee keer net voor de voeten van een PSV-aanvaller weg. Na twaalf minuten kwam PSV op voorsprong door Adam Maher, die vrij kon binnen tikken. Na 22 minuten was het drama voor Utrecht compleet toen Van der Maarel zijn tweede geel kreeg en Memphis vanaf de penaltystip de 0-2 maakte. Jorrit Hendrix bracht de Eindhovenaren vlak daarna zelfs op 0-3.
Waar werd gedacht dat de Utrechters vooral voor de goal zouden gaan hangen, was het Tommy Oar die vijf minuten na rust een assist op Ruud Boymans gaf. Laatstgenoemde verschalkte op prachtige wijze PSV-doelman Jeroen Zoet met een rake kopbal in de kruising. Anouar Kali viel nog uit met een blessure. Invaller Christian Kum kopte een bal achteruit en die kwam ongelukkig in het eigen doel. Na een corner van Utrecht maakte PSV in de counter de vijfde treffer via Wijnaldum.

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen na afloop in gesprek met verslaggever René van den Berg.