IJsselmeervogels verslaat GVVV in tumultueus duel

BUNSCHOTEN SPAKENBURG/VEENENDAAL - IJsselmeervogels heeft de streekderby tegen GVVV gewonnen. Het werd 2-0 in Bunschoten-Spakenburg en daardoor zijn de Veenendalers koploper af. GVVV staat nu tweede en IJsselmeervogels is achtste.
De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Thomas Verheydt. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft, maar kwamen niet meer tot scoren.
Vlak voor het rustsignaal was het onrustig op het veld. Joey Snijders moest per brancard het veld verlaten. Hij kon na een overtreding niet verder spelen vanwege een hoofdwond. Enkele minuten later leek GVVV een penalty te krijgen via Sherwin Grot, maar de spits kreeg geel vanwege een schwalbe. De beslissing was enigzins dubieus omdat de meningen verdeeld waren of het daadwerkelijk een fopduik was.
Na rust kreeg IJsselmeervogels wel een penalty. Deze werd door Van de Laar benut: 2-0. De penalty werd toegewezen op aangeven van de grensrechter. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt, omdat de GVVV supporters zich bestolen voelde door de arbitrage. Na een korte afkoelingsperiode werden de resterende minuten uitgespeeld. Hierin werd niet meer gescoord.