Thriller Kampong-Schaerweijde eindigt gelijk

UTRECHT/ZEIST - Kampong heeft punten gemorst tijdens de hockeyderby tegen Schaerweijde. Het spannende duel tussen de Utrechtse koplopers en de ploeg uit Zeist eindigde in een 2-2-gelijkspel.
De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Die balans was ook te zien aan het scorebord. Bij rust stond het nog 0-0.
Kampong kwam fanatiek terug na de pauze. Loïck Luypaert opende niet veel later namens Kampong de score. Schaerweijde-keeper Marutszak moest flink aan de bak en kon niet voorkomen dat Philip Meulenbroek Kampong op 2-0 bracht.
Schaerweijde voelde dat het alles op alles moest zetten om de wedstrijd te redden. Toen Hidde Phijffer scoorde voor Schaerweijde, kwam de hoop terug bij de Zeisters. Een bloedstollende slotfase was het gevolg.
Toen Schaerweijde een strafbal toegewezen kreeg, was dat het uitgelezen moment voor de ploeg van Dave Smolenaars om weer terug te komen in de wedstrijd. MacKinnon wist het moment niet te benutten. De strafbal werd keurig gestopt door keeper David Harte van Kampong.
Het leek erop dat Kampong de punten in eigen huis kon houden, terwijl de minuten op de klok aftelden. Toch gaf Schaerweijde niet op. Ondanks talloze Kampong-spelers in de cirkel van de Utrechters wist in de slotminuut Philip Engelkens te scoren, waardoor Schaerweijde toch een punt overhield aan de wedstrijd.
Door het gelijkspel is Kampong niet meer de eenzame koploper. De Utrechters moeten die positie nu delen met Oranje-Zwart, dat wel met ruime cijfers won. Beide teams hebben 17 punten uit zeven wedstrijden.
Schaerweijde wordt ingehaald door Rotterdam, maar blijft in het linkerrijtje hangen. De hockeyers uit Zeist staan met 11 punten na zeven speelronden op de zesde plaats.

Dave Smolenaars in gesprek met Bob van der Tak.
Quirijn Caspers in gesprek met Bob van der Tak.