Utrechtse topklassers kritisch op plan 2e divisie

PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse topklassers zijn niet gelukkig met het nieuwe plan van de KNVB, om een nieuwe divisie tussen de topklasse en de eerste divisie in te voeren. Die extra divisie moet de voetbalpiramide vervolmaken en de doorstroming tussen amateur- en betaald voetbal bevorderen.
"Jammer dat de KNVB zijn oren weer laat hangen naar de profs.", zegt IJsselmeervogels-voorzitter Van Diermen. "In deze plannen blijft het betaalde voetbal weer buiten schot." Van Diermen pleit voor twee regionaal ingedeelde 1e divisies, waarin clubs kunnen kiezen tussen full- en semi-professionalisme. "Dan is de overstap eenvoudiger en heb je meer derbys en dus meer toeschouwers."
"Ik vind de opzet zoals hij nu is prachtig", zegt GVVV-trainer Erik Assink (zie foto). "Dat de KNVB iets wil om de zieltogende 1e divisie te redden, snap ik wel. Maar de GVVV-fans zitten echt niet te wachten op Almere City."
Bestuurslid Van Geelen van Hercules zet zijn vraagtekens bij de juridische haalbaarheid van verplichte promotie. "De KNVB kan clubs wel van alles opleggen, maar als het niet haalbaar is gaat het niet." Die stelling wordt onderschreven door Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek: "Ik ben benieuwd naar het juridische draagvlak van een verplichting."

Utrechtse clubs reageren op de plannen van de KNVB

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.