Volleybalsters laten Servië ontsnappen

SCHALKWIJK - De Nederlandse volleybalsters zijn de tweede ronde van het WK woensdag begonnen met een nederlaag tegen Servië. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen verspeelde in het Italiaanse Verona tijdens alle sets in de slotfase een voorsprong: 22-25 23-25 23-25. Daardoor heeft Oranje nu slechts nog een minieme kans om de finaleronde met de beste zes landen te bereiken.
Met onder meer aanvoerder Robin de Kruijf uit Schalkwijk in de basis begon Oranje veelbelovend, maar de volleybalsters verspeelden in de eerste set een voorsprong van 21-17. De tweede set verliep vrijwel identiek. Na een achterstand van 10-6 knokte Oranje zich naar een voorsprong van 22-18, maar opnieuw ging het mis.
Met Manon Flier als sterke invalster en verder Laura Dijkema en Quinta Steenbergen nieuw in de ploeg nam het Nederlands team in set drie opnieuw de leiding. Servië kwam echter terug dankzij sterke services van Brankica Mihajlovic, die daarmee de kansen van Oranje op een plek bij de bovenste drie flink liet slinken. Flier sloeg liefst 12 punten bij elkaar - slechts 4 minder dan Plak - maar dat bleek niet genoeg om Nederland te redden.