Geplaagd FC Utrecht verliest in Enschede

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie verloren van FC Twente. De ploeg van trainer Robby Alflen kwam niet verder dan 3-1.
FC Utrecht kon niet beschikken over Ruud Boymans, die vlak voor het duel alsnog afhaakte met een blessure. De voorhoede bestond uit de 18-jarige Rodney Antwi en Rubio Rubin en de 19-jarige Cedric Badjeck. Verder ontbraken Willem Janssen, Tommy Oar en Nacer Barazite.
Al na vijf minuten kwamen de Tukkers op 1-0 door een benutte vrije trap van Kyle Ebecilio. Daarna moest doelman Ruiter meerdere keren in actie komen om Utrecht in de wedstrijd te houden. In de 33e minuut kreeg Utrecht de eerste kans. Mark Diemers schoot, maar Marsman kon de bal redden.
Na de pauze mocht Gyrano Kerk zijn debuut maken in de eredivisie. Utrecht ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een aantal kansjes. Toch kwam Twente op 2-0. Chris Kum werkte de bal in eigen doel. Hij wilde de bal wegwerken, maar raakt de bal verkeerd.
FC Utrecht kreeg toch loon naar werken. Yassin Ayoub kreeg de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit: 2-1. Vlak voor tijd kreeg Ayoub zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. Castaignos maakte direct erna de derde Twentse treffer.

FC Utrecht-middenvelder Anouar Khali praat na met verslaggever René van den Berg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.