Persbericht: Programma's tijdens de Kerstdagen op RTV Utrecht


RTV Utrecht zendt tijdens de Kerstdagen een aantal speciale programma's uit. Om te beginnen op Kerstavond het Concert Messiah van De Nieuwe Philharmonie Utrecht . Op eerste Kerstdag het slotconcert van het Festival Oude Muziek door De Nieuwe Philharmonie Utrecht en een registratie van de opening van TivoliVredenburg. We sluiten Kerst af met Blazers in Concert van de Koninklijke  Militaire Kapel op tweede Kerstdag. Kortom Kerst viert u bij ons!

 

Kerstavond, woensdag 24 december:

Concert Messiah van de Nieuwe Philharmonie Utrecht

Na het succes van 2013 zal ook in 2014 de Messiah van Handel klinken in een uitvoering van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. De Nieuwe Philharmonie Utrecht voert wederom met het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble dit sfeervolle Utrechts kerstconcert uit. De Messiah van Händel kunt u beleven zoals u deze nog nooit beleefd heeft, tezamen met een prachtige cast van Engelse solisten.

 

Oh Denneboom:
Oh Denneboom is een korte documentaire van Daan Jongbloed en Nikki Nordmann. De makers volgen de kerstboom van het bos tot aan de brandstapel. In humoristische observaties wordt vastgelegd hoe wij als mens omgaan met de eeuwenoude traditie van de kerstboom. 

Eerste Kerstdag: donderdag 25 december:
Slotconcert Festival Oude Muziek
 Als afsluiter van Festival Oude Muziek Utrecht werd de prachtige en ontroerende Kaiserrequiem uitgevoerd, een dodenmis die oorspronkelijk werd geschreven voor de weduwe van Leopold I. In een uitvoering van de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Registratie opening TivoliVredenburg
RTV Utrecht zendt een deel van het openingsconcert van TivoliVredenburg uit dat afgelopen zomer plaatsvond. Dit is de officiële opening van het nieuwe muziekhart van onze regio. Tijdens de registratie zijn er optredens van de broers Arthur & Lucas Jussen  en het Radio Filharmonisch Orkest.

Tweede Kerstdag, vrijdag 26 december:

Blazers in concert

RTV Utrecht zendt een registratie uit van het concert van de Koninklijke Militaire Kapel vanuit TivoliVredenburg. Ze voeren een gevarieerd programma uit.Van klassiek tot pop! Met prachtige filmische muziek onder andere uit the Pirates of the Caribbean tot de klassieker Cry me a River in een speciale dance uitvoering. Van een virtuoos klarinetconcert van Debussy tot de highlights uit de musical De Laatste Vriend van Napoleon.

 

Al deze programma's zijn te zien op RTV Utrecht tijdens de Kerstdagen.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie  via telefoonnummer:

030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl.

 

Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl.

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 


Eerder verschenen persberichten:
- Programma's tijdens de Kerstdagen op RTV Utrecht
- Documentaire Michiel van Erp; Tijd van je Leven: wij zijn 14 op RTV Utrecht
- Van Rossem Vertelt in Rhenen
- Samen met RTV Utrecht in actie voor de Voedselbank
- Kerst viert u bij Radio M Utrecht!
- Van Rossem Vertelt over Vinexwijken
- RTV Utrecht in actie voor de Voedselbank
- Van Rossem Vertelt over de verdwenen hoveniers
- 27 november speciale zorgdag bij RTV Utrecht en Radio M Utrecht FM 93.1
- Nieuw seizoen van Dierenkliniek op RTV Utrecht

-advertentie-