Persbericht: Documentaire serieverkrachter op RTV Utrecht


Na bijna twintig jaar is de meest geruchtmakende zedenzaak van Utrecht alsnog opgelost: het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter. Gisteravond maakten de politie en het Openbaar Ministerie bekend dat een verdachte in de zaak is aangehouden. Uit onderzoek van RTV Utrecht blijkt dat het gaat om de 51-jarige Gerard T. uit Nieuwegein. Zijn DNA komt volgens het OM overeen in drie van de zes verkrachtingen. In 2011 zond RTV Utrecht de documentaire Op het spoor van de Utrechtse serieverkrachter uit. Een geactualiseerde versie van deze documentaire wordt vandaag opnieuw uitgezonden.

De documentaire deed in 2011 veel stof opwaaien. De uitzending zorgde voor een golf aan tips, waardoor het politieonderzoek een nieuwe impuls kreeg. Kort daarna liet het Openbaar Ministerie een DNA-verwantschapsonderzoek uitvoeren, om op zoek te gaan naar mogelijke familieleden van de serieverkrachter. Maar ondanks alle inspanningen, werd de dader niet gevonden.

De serieverkrachter hield Utrecht halverwege de jaren negentig en in 2001 in zijn greep. De journalisten Remco Andringa en Mirjam Hagen spraken met betrokkenen uit die tijd en zochten deskundigen op die een nieuw licht op de zaak laten schijnen.

 


Eerder verschenen persberichten:
- Documentaire serieverkrachter op RTV Utrecht
- Volksopera Ondiep op RTV Utrecht
- Koninklijke opening TivoliVredenburg op RTV Utrecht
- De intocht Nijmeegse Vierdaagse op RTV Utrecht
- Zomaar Vijftig op RTV Utrecht
- Programma's over de Vecht en Amersfoort op RTV Utrecht
- RTV Utrecht programma Reizigers Centraal in het nieuwe seizoen ook vanaf het station van Amersfoort
- Radio M Utrecht best beluisterde publieke zender

-advertentie-