Persbericht: Documentaires in oktober op RTV Utrecht


RTV Utrecht zendt iedere zondag een documentaire uit in de serie DocU. Onderwerpen deze maand zijn: het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht, een oude molen in Tienhoven, de bakkerswinkel Do Schat en Anton Geesink.


Zondag 5 oktober- DocU: Met Liszt van Utrecht naar Beijing deel 2

In Utrecht vindt dit najaar het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours plaats. Iedere drie jaar worden daarvoor de allerbeste jonge pianisten ter wereld naar Utrecht gehaald om met elkaar te strijden om een belangrijke prijs: drie jaar persoonlijke carrièrebegeleiding. In een tweedelige documentaire reizen we met de internationale selectiejury mee naar Utrecht, New York, Moskou en Beijing. Van 59 kandidaten die zij onderweg beluisteren mogen uiteindelijk 24 pianisten naar Utrecht komen om mee te doen aan de finalerondes.

 

Zondag 12 oktober-DocU: De Trouwe Wachter
In deze documentaire van 24 minuten worden een paar geheimen onthuld.

Het gaat hier om een oude molen, die prachtig gelegen is in Tienhoven, midden in de plassen

en de polders van het Utrechts landschap. De molenaar, de huurder en de buren van deze molen leggen uit waarom deze molen is gebouwd en wat er van geworden is. Hoe komt deze molen aan zijn bijzondere naam? De Trouwe Wachter!!

 

Zondag 19 oktober- DocU: Do Schat Dagboek – Het geheim van een bakkersfamilie uit Utrecht.

Bijna een eeuw geleden opende Do Schat zijn eerste bakkerswinkel in de Utrechtse wijk Oudwijk. Ondernemersgeest en vernieuwingsdrang leidden ertoe dat Do Schat de gezichtsbepalende bakker van Utrecht werd. Mede na de bouw van een broodfabriek in Overvecht groeide het bedrijf uit tot  een moderne onderneming met 200 werknemers en 20 winkels. Do Schat profileerde zich als innoverend in winkelconcepten en de ontwikkeling van broodsoorten. Het recept van het Volkomen Volkorenbrood is tot op de dag van vandaag geheim.

 

Zondag  26 oktober -DocU: Anton Geesink
50 jaar geleden won judoka Anton Geesink in Japan het koningsnummer op de Olympische spelen. En daarmee zette hij met een houtgreep eigenhandig de judosport op de kaart in Nederland. Anton Geesink geboren en getogen Utrechter is een man met een missie.

Voor het eerst met uniek privémateriaal en mensen die hem van dichtbij kenden

Een documentaire over een internationale sportheld  en een gewone Utrechtse jongen uit Wijk C.

 

DocU is iedere zondag te zien op RTV Utrecht vanaf 07.15 uur en daarna elk uur opnieuw. Uitzending gemist? Terugkijken kan via rtvutrecht.nl/gemist.


RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie via telefoonnummer: 030 – 8 500 600 of e-mail: communicatie@rtvutrecht.nl. Indien u geen persberichten meer wenst te ontvangen van RTV Utrecht, dan kunt u dit laten weten via communicatie@rtvutrecht.nl


Eerder verschenen persberichten:
- Documentaires in oktober op RTV Utrecht
- Gouden Tijden over de Sixties in Amersfoort op RTV Utrecht
- Van Graszaad tot Zonnecel in Utrecht en Bilthoven
- Gouden Tijden over Les Baroques op RTV Utrecht
- Gouden Tijden over The Jets op RTV Utrecht
- RTV Utrecht op zoek naar de leukste dierenfoto van de provincie
- Nieuw programma Van Graszaad tot Zonnecel op RTV Utrecht
- Nieuw seizoen van Dierenkliniek op RTV Utrecht

-advertentie-