Petitie voor busstops Vredenburg

UTRECHT - Het Wijk C-Komitee en winkeliersvereniging Poort van Vredenburg willen dat álle passerende bussen straks stoppen bij het Vredenburg in Utrecht. Om dat voor elkaar te krijgen, overhandigden ze dinsdagmiddag een petitie aan de gemeente.
De verenigingen zamelden meer dan 2.200 handtekeningen in, ondanks dat de gemeente begin april al had toegezegd dat er nieuwe haltes bij het Vredenburg en op de Sint Jacobsstraat komen voor een aantal buslijnen.
Dat is volgens de verenigingen niet voldoende. Het Wijk C Komitee zegt dat het niet alleen voor de omwonenden belangrijk is dat álle bussen bij het Vredenburg stoppen.
"Voor de winkeliers is het van belang, omdat zij heel veel klanten missen die voor hun winkels langsrijden", legt voorzitter Ben Nijssen uit. "En voor de gebruikers van het ov is het van belang, omdat het Vredenburg een van de belangrijkste uit- en overstappunten is."
Vanwege de bouw van het Muziekpaleis stoppen er momenteel helemaal geen bussen bij het Vredenburg. De gemeenteraad neemt over een paar weken een besluit over de kwestie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.