"Oost-Europese dieven roven onze schuren leeg"

EEMNES - Oost-Europese bendes zitten achter de reeks inbraken bij boerderijen in Eemnes. Dat zeggen meerdere boeren uit het gebied tegen RTV Utrecht.
De afgelopen dagen werden meerdere boeren het slachtoffer van inbraak. De dieven zijn uit op gereedschap zoals boormachines, heggenscharen en lasapparatuur. Meerdere slachtoffers zagen busjes met Oost-Europese kentekens rond het tijdstip van de inbraken.

WERKWIJZE

De dieven gebruiken iedere keer dezelfde werkwijze. Via het weiland komen ze langs de achterkant van de boerderij het erf op. Daardoor slaan waakhonden vaak niet aan.
De inbrekers zoeken een kruiwagen, die ze vervolgens vullen met apparatuur. De volle kruiwagen rijden ze naar de straat toe, waar het busje ingeladen wordt.

BEVEILIGING

Boeren in de regio investeerden de afgelopen tijd fors in de beveiliging van hun bedrijven. "Ik heb voor 20.000 euro nieuwe deuren in mijn schuur laten zetten", zegt gedupeerde Frans Rigter. Maar ondanks de beveiliging wisten de inbrekers toch binnen te komen.
De politie kan niet bevestigen dat het om Oost-Europese inbrekers gaat. "We denken dat de inbrekers in elk geval niet hier uit de buurt komen", aldus een woordvoerder.

"Oost-Europese bendes beroven ons"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.