Kritiek op Jeugdzorg in rapport over dood Nouafel

UTRECHT - Bureau Jeugdzorg heeft de veiligheid van de overleden Utrechtse peuter Nouafel (3) onvoldoende gegarandeerd. Dat staat in een kritisch rapport van de Inspectie Jeugdzorg.
Het jongetje uit de buurt het Verdomhoekje kwam maart 2011 door mishandeling om het leven. Hij overleed in het ziekenhuis aan buikvliesontsteking. Zijn stiefvader zit vast. De moeder is in december vrijgelaten, maar is nog wel medeverdachte in de zaak.
De Inspectie Jeugdzorg heeft het handelen van Bureau Jeugdzorg Utrecht onderzocht. Nouafel werd na zijn geboorte direct bij een pleeggezin geplaatst. Later kreeg de moeder de zorg over hem, maar wel met toezicht van Bureau Jeugdzorg.
Ook nadat de rechter besloot om die ondertoezichtstelling niet te verlengen, was het volgens de inspectie de verantwoordelijkheid van Bureau Jeugdzorg Utrecht om de veiligheid van het kind te garanderen.
Er kwamen meldingen binnen dat het niet goed ging met Nouafel. Jeugdzorg had daar breder onderzoek naar moeten doen, staat in het rapport.
Bureau Jeugdzorg deelt de conclusies van de inspectie niet en.stelt dat het ging om signalen van verwaarlozing, maar niet van lichamelijk geweld. De gegevens gaven geen aanleiding om naar de rechter te stappen.

Kritiek op Jeugdzorg in rapport over dood Nouafel
Kritiek op Jeugdzorg in rapport over dood Nouafel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.