Utrechtse klanten Schoenenreus voor dichte deur

PROVINCIE UTRECHT - Klanten van winkelketen Schoenenreus stonden dinsdag voor een dichte deur. De schoenenzaken bleven gesloten, omdat het bedrijf in de financiële problemen zit. In onze regio heeft het bedrijf winkels in onder meer Woerden, Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein.
De winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd, maar Schoenenreus weigert iets te zeggen. Bij verschillende winkels wordt de telefoon niet opgenomen. De website van Schoenenreus is niet bereikbaar.

EERDER BANKROET

Schoenenreus ging in januari 2013 ook al bankroet. De keten had last van een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van onlinewinkels. Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en met circa 1000 van de 1500 werknemers.
De schoeiselgigant wilde zich de komende jaren vooral richten op de onlineverkoop.

'GESLOTEN BASTION'

De curator die destijds bij het faillissement betrokken was, zei dinsdag van de nieuwe ontwikkelingen nog niets te weten. Vakbond FNV is eveneens nog niet op de hoogte. FNV-bestuurder Ron Peters stelt dat Schoenenreus al langer een 'gesloten bastion' is, waar weinig gecommuniceerd wordt.
Over het faillissement van 2013 bestaan ook geruchten dat er sprake zou zijn van een vooropgezet plan om makkelijk van personeel af te komen. De vakbond heeft de geruchten dat alleen nooit hard kunnen maken. Er lopen nog wel enkele juridische procedures, waarbij schuldeisers en werknemers de onderste steen hierover boven proberen te krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.