Ouderenbus Utrechtse Heuvelrug zoekt vrijwilligers

UTRECHTSE HEUVELRUG/LANGBROEK - De stichting Welnúh in Utrechtse Heuvelrug zoekt vrijwilligers voor de Belbus. De bus verzorgt het vervoer voor mensen die slecht ter been zijn in Maarn, Doorn, Driebergen en Langbroek.
Welnúh verwacht dat namelijk steeds meer mensen de belbus nodig zullen hebben, zegt coördinator Annelies Barendregt: "Door de wijzigingen in de ouderenzorg zal de behoefte van vervoer van ouderen van en naar huis alleen maar groeien. Bovendien is de Belbus een extra ondersteuning voor de mantelzorger."
"Om te zorgen dat de kwaliteit van het vervoer op pijl blijft, zijn we op zoek naar nieuwe chauffeurs en bijrijders," meldt Barendregt. "Welnúh heeft momenteel drie bussen en op elke bus rijdt een chauffeur en een bijrijder. Dat betekent dat er dagelijks dertien vrijwilligers nodig zijn om dit vervoer te realiseren".
Omdat de Belbus ook beschikbaar is voor kinderopvang-organisaties zoekt Welnúh ook vrijwilligers uit de Utrechtse Heuvelrug die in het bezit zijn van de VOG verklaring.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.