Amersfoorter trekt gasleiding stuk en gooit stofzuiger op straat

AMERSFOORT - De politie en brandweer in Amersfoort zijn zondagavond druk geweest met een verwarde man. De hulpdiensten kwamen in actie nadat de buren zagen dat er huisraad uit het raam werd gegooid. Later bleek ook dat er een gaslucht in de woning hing.
De gealarmeerde agenten zagen bij aankomst bij het huis aan de Graaf Janlaan al diverse goederen op straat liggen, waaronder een stofzuiger. Ook was er een ruit kapot en lag er glas op straat. De politie probeerde vervolgens contact te krijgen met de bewoner van het huis, maar die liet hen niet binnen.

GASLUCHT

Agenten drongen daarom de woning binnen en konden de man, die verwondingen had aan zijn hoofd en voeten, aanhouden. Omdat er ook een gaslucht werd geroken in het huis, werd de brandweer ingeschakeld en werden de naastgelegen woningen ontruimd.
UIt onderzoek bleek dat de man zijn gasfornuis van de muur had losgetrokken, waardoor de gasleiding was gaan lekken. Na het dichten van het lek en het ventileren van de woning door de brandweer, konden de omwonenden weer terug naar huis.
De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de crisisdienst van de GGD.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.