Woningoverval Bilthoven was bij oud-bioscoopbaas Wolff

BILTHOVEN - Oud-bioscoopbaas Joachim Wolff (85) en zijn vrouw (84) zijn de slachtoffers van de brute woningoverval in Bilthoven in de nacht van zaterdag op zondag.
Wolff is de voormalige eigenaar van de gelijknamige bioscoopketen die afgelopen zomer voor 16,8 miljoen euro werd overgenomen door het Belgische Kinepolis.
Gemaskerde mannen drongen zaterdagnacht het huis aan de Soestdijkseweg-Zuid binnen en bedreigden de bewoners. De mantelzorger van het echtpaar werd vastgebonden.
Na de overval vluchtten de overvallers met buit in de auto van een van de slachtoffers richting Bilthoven-Noord. Het gaat om een zwarte BMW 120-serie met kenteken 1-TPK-48. Bij de overval raakte niemand gewond.
Meteen na de melding van het incident om 01.50 uur, zocht de politie met meerdere eenheden in Bilthoven naar de overvallers. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. De vluchtauto en de verdachten zijn niet meer aangetroffen.
De Utrechtse bioscopen City, Camera en Catharijne vallen onder bioscoopbedrijf Wolff, dat de afgelopen jaren werd geleid door zoon Philipp Wolff.

Reportage over overvallen De Bilt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.