Jaar cel voor gewelddadige dief

AMERSFOORT - Een gewelddadige dief uit Utrecht moet ruim een jaar de cel in. Dat heeft de rechter bepaald. De man sloeg afgelopen zomer in Amersfoort een automobilist in elkaar en eiste zijn autosleutels..
Het incident vond plaats op een carpoolplek aan de Bunschoterstraat. Daarbij bedreigde 25-jarige dief de eigenaar van de Audi. Toen het slachtoffer de autosleutels niet gaf, werd hij zwaar toegetakeld.
Het lukte het slachtoffer om snel de politie te waarschuwen. De dader sloeg op de vlucht en reed daarbij ook in op een agent. Die kon net op tijd wegspringen.
De rechtbank legt hem 20 maanden gevangenisstraf op, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De man werd vrijgesproken van poging tot diefstal van de auto, maar kreeg de straf omdat hij de autosleutels had gestolen. Het Openbaar Ministerie eiste in de zaak eerder 30 maanden celstraf.
De man heeft een uitgebreid crimineel verleden, maar volgens de rechtbank is een lagere straf op zijn plaats omdat hij heeft bekend en spijt heeft betuigd. Hij moet verplicht meewerken aan hulpverlening.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.