Doorstart Halfords nabij

VEENENDAAL/UTRECHT - De onderhandelingen over een mogelijke doorstart van de failliete winkelketen Halfords bevinden zich in de eindfase. Dat lieten de curatoren vrijdagavond weten.
Maandag zal om 20.00 uur bekend worden gemaakt of een en ander succesvol is afgerond. Met welke partij of partijen de curatoren onderhandelen, is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wat de personele gevolgen zullen zijn. Een woordvoerder van het Veenendaalse bedrijf wilde verder geen commentaar geven op een korte persverklaring.
Halfords, bekend van onder meer fietsen en auto-accessoires, ging begin vorige maand failliet. Retailkenners betwijfelden aanvankelijk of er wel een doorstart in zou zitten voor de onderneming. Dit omdat de winkelformule en het assortiment de laatste jaren achterhaald geraakt zouden zijn. Maar de curatoren hielden de meeste winkels gewoon open, zodat er geld bleef binnenkomen en een doorstart vergemakkelijkt kon worden.
Vorige week gaven ze aan dichtbij een akkoord op hoofdlijnen te zijn. Halfords telt meer dan 100 winkels en heeft 536 mensen in dienst. In deze provincie heeft de keten onder meer filialen in Utrecht, Amersfoort, Zeist, Baarn, Houten en Nieuwegein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.