Bolsius: Geen vuurwerkverbod in Amersfoort

AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius van Amersfoort ziet niets in een vuurwerkverbod tijdens Oud en Nieuw. Dat zei hij dinsdagavond tijdens een discussieavond over vuurwerk. Voor- en tegenstanders van vuurwerk gingen met elkaar in gesprek en er werden alternatieven gezocht voor de traditionele oud-en-nieuwviering.
Als het aan GroenLinks in de Keistad ligt mogen inwoners binnenkort zelf geen vuurwerk meer afsteken. In De Observant is de partij er helder over, want fractievoorzitter Hiske Land vindt zelfs afsteken te gevaarlijk: "Het is hartstikke leuk, maar er zijn meer dingen leuk. En als je ziet dat mensen gevaarlijk gewond kunnen raken aan ogen of handen, dan is dat de lol niet waard."
Burgemeester Bolsius vindt het goed dat er wordt nagedacht over manieren om de overlast te verminderen, maar in een vuurwerkverbod ziet hij niets: "Ik ben wel benieuwd naar de ervaring van gemeenten, zoals Hilversum, die voor het eerst op sommige plekken een verbod gaat instellen. Maar we moeten vooral anderen aanspreken die met vuurwerk in de weer zijn en overlast en gevaar opleveren. Ik roep iedereen op om dat actief te doen".
Inwoners van Amersfoort lijken overigens wel iets te voelen voor minder vuurwerk. Uit een niet representatieve enquête blijkt dat driekwart van de ondervraagden vuurwerk afsteken wil beperken of zelfs verbieden.

'Bolsius: Geen vuurwerkverbod in Amersfoort'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.