Omwonenden balen van AH Amsterdamsestraatweg

UTRECHT - Omwonenden van de Albert Heijn aan het begin van de Amsterdamsestraatweg in Utrecht zijn de nachtelijke overlast zat. Volgens hen heeft de supermarkt er veel aan gedaan om de overlast te beperken maar dat lost de problemen niet op. Ze willen nu dat de super om 22 uur sluit in plaats van om middernacht.
Sinds 2012 heeft de supermarkt de vergunning overgenomen van een kleine nachtwinkel verderop in de straat. De winkel mag als enige grote super in Utrecht tot middernacht uur openblijven en daardoor komen veel mensen uit de hele stad naar de straten rondom de Amsterdamsestraatweg.
Buurtbewoners klagen over files, geluidsoverlast, vandalisme en wildplassers. Ook trekt de grote drukte in de avond drugshandel aan, zeggen de buren. De supermarkt heeft toezichthouders ingezet, maar die zijn niet toereikend. De eigenaar zei eerder al dat hij ook graag vaker toezichthouders van de gemeenten langs ziet komen.

PETITIE

De actiegroep Overlast Daalsebuurt is daarom samen met de Socialistische Partij, de deuren langsgegaan en 124 buurtgenoten ondertekenden een petitie voor kortere openingstijden. De gemeente laat echter weinig van zich horen, klaagt de actiegroep.
In januari beslist de gemeente welke supermarkten dan tot laat open mogen blijven. Als de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg opnieuw een vergunning krijgt, zal de buurt bezwaar aantekenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.