Vijf kleine festivals krijgen geld van de provincie

PROVINCIE UTRECHT - Festival Spoffin, Amersfoort Jazz, City2Cities literatuurdagen en Holland Animation Film Festival krijgen de komende twee jaar 20.000 euro subsidie van de Provincie Utrecht. Het Utrechts Café Theater Festival kan de komende twee jaar rekenen op 17.500 euro per jaar.
De provincie volgt daarmee een advies van een commissie van deskundigen, die de aanvragen van de festivals heeft bekeken. De deskundigen geven ook aan dat de provincie er goed aan doet om festivals te blijven subsidiëren, omdat de evenementen economisch erg belangrijk zijn en Utrecht op de kaart zetten.
De vijf kleine festivals krijgen de bijdrage omdat ze van nationaal of internationaal belang zijn, professioneel zijn opgezet en een groot publiek bereiken. Bekende festivals als De Beschaving, Dias Latinos, Dutch Harp Festival, het internationaal Kamermuziekfestival, het Straattheaterfestival Woerden en Shantyfestival Rijn en Lek krijgen geen geld.
De Beschaving mist volgens de commissie focus en Dias Latinos kan niet duidelijk maken waarom het festival in Amersfoort thuishoort. Dutch Harp Festival is te veel een vakevenement en het Kamermuziekfestival heeft de financiën niet op orde. Het Straattheaterfestival en het Shantyfestival krijgen onder meer geen provinciegeld, omdat de gemeentes nog niet over de brug zijn gekomen.
De grotere evenementen Oude Muziek, Tweetakt en SPRING konden de komende jaren al rekenen op bedragen tussen de 130.000 en 147.000 euro. Het Nederlands Film Festival krijgt een jaarlijkse bijdrage van de provincie van 235.700 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.