Stadspenning voor vertrekkend directeur Spoorwegmuseum

UTRECHT - Paul van Vlijmen heeft bij zijn afscheid als directeur van het Spoorwegmusuem in Utrecht de Zilveren Stadspenning ontvangen. Loco-burgemeester Jongerius reikte de stedelijke onderscheiding uit omdat Van Vlijmen ruim 30 jaar lang een belangrijk stempel drukte op het culturele klimaat in Utrecht.
Van Vlijmen werd in 1990 directeur van het Spoorwegmuseum, dat op zijn initiatief in 2005 een grootse verbouwing onderging. Het museum is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste cultuurattracties van Nederland. In zijn periode als directeur groeide het aantal bezoekers van 150.000 tot ruim 400.000 per jaar.
Het Spoorwegmuseum bouwde in de tijd dat Van Vlijmen aan het roer stond veel attracties. Het Utrechtse museum haalde daarmee de prestigieuze Artifex oeuvre award binnen en kreeg onlangs nog de internationale 'Thea Award' voor de nieuwste attractie De Vuurproef.
Van Vlijmen was ook een van de drijvende krachten achter de Utrechtse Museumnacht, die vaak diep in de nacht eindigden met een feest in zijn museum. Hij verlaat de museumwereld niet. Van Vlijmen wordt de nieuwe directeur van Stichting Defensiemuseum, waaronder 4 militaire musea vallen, zoals het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
In de Zilveren Stadsmedaille, die precies honderd jaar geleden voor het eerst aan personen is uitgereikt, is de volgende inscriptie aangebracht:
Drs. P.M.L. van Vlijmen
MuseumMachinist
zette Utrecht
op het juiste Spoor
2014

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.