Amersfoorters maken statement tegen nieuwe supermarkt

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Bewoners van de Amersfoortse wijk Randenbroek zijn zaterdag de straat op gegaan om een statement te maken tegen een nieuwe supermarkt.
De nieuwe winkel moet aan het Euterpeplein gebouwd worden, maar 120 omwonenden vinden de supermarkt zoals die in het plan omschreven staat te groot. Ook vreest de buurt dat het te druk wordt in de wijk en dat een nieuw gebouw ten koste gaat van de natuur.
"Het probleem is dat er nu een plan ligt waar burgers geen inbreng in hebben gehad. We hebben heel lang geprobeerd om daar wél inbreng in te krijgen", zegt een van de buurtbewoners.

WINKELIERSVERENIGING

De winkeliersvereniging denkt juist dat het Euterpeplein er beter op wordt als er een nieuwe supermarkt komt. Pieter Jansen, voorzitter van de vereniging, ziet geen problemen. Hij noemt het onzin dat de buurt niet zou zijn geïnformeerd. "Bewoners zijn op dezelfde manier geïnformeerd als wij. En aangezien ik het weet, betekent het dat zij het ook moeten weten."
De verantwoordelijke wethouder heeft vanwege de vakantie nog niet gereageerd op de kwestie. Over een maand neemt de gemeenteraad van Amersfoort een besluit over de komst van de supermarkt.

Amersfoorters maken statement tegen nieuwe supermarkt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.