Rechter velt oordeel over invloed cliëntenraad Hofpoort

WOERDEN - De rechter bepaalt binnenkort of de cliëntenraad van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden meer invloed krijgt. Die stapte vandaag naar de rechter, omdat het meer inbreng wil tijdens fusiegesprekken met het Antonius Ziekenhuis.
Door de plannen die het Hofpoort heeft, verandert het Woerdens ziekenhuis waarschijnlijk in een polikliniek. Voor een ziekenhuisbezoek zullen inwoners van Woerden dan naar Utrecht en Nieuwegein moeten reizen.

MEDIATOR

De rechtbank probeerde woensdag te bemiddelen tussen de twee strijdende partijen. Zo werd er voorgesteld om een mediator in te schakelen. Maar een poging van de rechter om het vertrouwen tussen de partijen terug te krijgen, mocht niet baten.
Voor de cliëntenraad begint de tijd te dringen, want volgende week wordt de medische staf van het ziekenhuis gevraagd om in te stemmen met de fusie. En volgens de directie is die fusie onvermijdelijk.
Deze week werd bekend dat er inmiddels 15.000 handtekening in Woerden en omgeving zijn opgehaald om het verdwijnen van het Hofpoort ziekenhuis te voorkomen. De petitie wordt binnenkort aangeboden aan de Tweede Kamer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.