Functioneringsverslag burgemeester Bolsius inzet rechtszaak

AMERSFOORT - Op 7 november dient een rechtszaak over een veelbesproken functioneringsverslag van burgemeester Bolsius van Amersfoort. Hij weigert dit openbaar te maken.
In het verslag staat forse kritiek op het functioneren van Bolsius. Een gemeenteraadslid lekte het vertrouwlijke stuk in 2012 naar journalisten.
Een Amersfoortse juriste eist inzage in het verslag en wil dit afdwingen via de bestuursrechter. De vrouw wil aantonen dat de burgemeester niet goed gehandeld heeft in een stalkingszaak.
Ze is niet te spreken over de houding van Bolsius. "Het gaat met name om niet luisteren tijdens hoorzittingen en niet empatisch reageren. Ik wil in een procedure dat patroon aantonen."
De gemeente Amersfoort laat in een schriftelijke reactie weten: "Wij doen geen uitspraken over zaken die onder de rechter zijn. Dat geldt ook voor deze procedure die door mevrouw is geïnitieerd. Er lopen nog vele andere juridische procedures van deze mevrouw tegen de gemeente. Ook daar doen wij geen uitspraken over."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.