A12 weer open na dodelijk ongeluk met wegwerkers

WOERDEN - De A12 is weer vrijgegeven na het dodelijk ongeluk bij Woerden. Een vrachtwagen reed vannacht met een enorme knal op een pijlwagen. Eén wegwerker is overleden, een ander is zwaargewond. Ook de trucker heeft ernstig letsel.
De trekker die aan de pijlwagen vastzat schoot door de botsing door op een pionnenwagen. De pijlwagen en pionnenwagen reden stapvoets. De chaufeur die het ongeluk veroorzaakte is verdachte in het onderzoek van de politie
Het verkeer in de Randstad liep donderdagmorgen helemaal vast omdat de A12 dicht ging vanwege het onderzoek en de opruimwerkzaamheden. Zo stonden op de A27 lange files omdat er ook nog ongelukken gebeurden bij Utrecht en Noordeloos.
Het verkeer naar Rotterdam kwam in een file terecht op de A15. Rond Amsterdam, waarlangs auto's richting Den Haag konden omrijden, stonden nog geen grote opstoppingen. Daar werd het wel snel drukker. Op de A12 zelf stond ook een kilometerslang file.
In Woerden ontstond ook een chaos, mede doordat er op de Rembrandtlaan ook nog eens een vrachtwagen kantelde.
Weggebruikers kregen donderdagochtend het dringende advies om thuis te blijven of later van huis te gaan. Er werd daarom een NL Alert verstuurd.

Wegwerker doodgereden op A12

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.