SHV wil Amersfoorts Nutreco overnemen

AMERSFOORT/UTRECHT - Handelsconglomeraat SHV wil Nutreco overnemen. Dat werd maandag bekendgemaakt. Marktkenners voorspellen dat er een
overnamestrijd rond de Amersfoortse diervoerproducent uitbreekt.
SHV, met het hoofdkantoor in Utrecht, biedt 40 euro per aandeel op Nutreco, wat het bedrijf een waarde geeft van ruim 2,6 miljard euro. Het bod, dat wordt gesteund door
het bestuur en de raad van commissarissen van Nutreco, biedt een premie van 42 procent op de slotkoers van het aandeel afgelopen vrijdag.
Marktkenners denken echter dat het hier niet bij blijft. Ze spraken van een verrassende zet van SHV en noemden het bod unaniem redelijk fors. Maar branchegenoten "zullen hun rekenmachine gaan pakken" om een en ander nog eens door te berekenen, zo verwacht analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen.
Effectenhuis Petercam denkt dat de 40 euro per aandeel "niet de eindprijs" zal zijn. Als belangrijkste kandidaat om ook te gaan bieden op Nutreco wordt het Amerikaanse Cargill genoemd.
Als het bod van SHV slaagt, zal Nutreco in ieder geval van de beurs verdwijnen. Volgens topman Knut Knesse van Nutreco benaderde SHV het concern zo'n vier weken geleden. Hij verwacht dat het biedingsbericht later in het vierde kwartaal wordt ingediend en rekent erop dat de afronding van de overname plaatsvindt in het eerste kwartaal van 2015.
SHV is van plan onder meer het hoofdkantoor in Nederland te houden, het merk te handhaven en het bedrijf niet op te breken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.