Utrechtse partijen willen uitleg over mogelijk duurdere Tourstart

UTRECHT - De SP en de ChristenUnie in Utrecht gaan het college van burgemeester en wethouders om opheldering vragen over de start van de Tour de France, volgend jaar. De 'Grande Départ' valt mogelijk duurder uit dan van te voren is verteld.
De begroting voor de Tourstart is 15,6 miljoen euro, waarvan de gemeente Utrecht 6 miljoen bijdraagt. RTL Nieuws berichtte zaterdag dat Utrecht een aantal kostenposten niet heeft opgenomen in die begroting. Het gaat onder andere om werkzaamheden van gemeenteambtenaren en om politie-inzet.

TONNEN

Econoom Michiel de Nooij zegt bij RTL Nieuws dat de Tourstart daardoor "ettelijke tonnen tot een paar miljoen euro" duurder kan worden. Volgens Natalja Talitsch, woordvoerster van de Utrechtse Tourorganisatie, is dat niet waar en vallen de werkelijke kosten lager uit.
Zij zegt ook dat het gebruikelijk is dat politiekosten apart worden berekend. Dat gebeurt bij alle evenementen, zoals het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF), de jaarlijkse vrijmarkt, de Singelloop of de Utrechtse Marathon.
De SP was er overigens nooit een voorstander van om de start van de Tour naar Utrecht te halen. De ChristenUnie wilde dat het evenement de gemeente geen geld zou kosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.