Dag lang verkeersinfarct rond Ledig Erf

UTRECHT - Het is donderdag de hele dag chaotisch geweest op de wegen rond het Ledig Erf in Utrecht. Het asfalt op de Catharijnesingel wordt vervangen en daardoor worden automobilisten omgeleid.
Door de drukte ontstonden ook files op de Oudegracht. "Al vanaf half negen 's ochtends is het een puinzooi", vertelt Robin van Essen van de Wijkraad Binnenstad en het Buurtcomité Twijnstraat en omstreken. Hij woont langs de weg waar het verkeer stilstaat. "Ik heb vrachtwagens anderhalf uur lang zien staan."
Van Essen zegt dat het verkeersinfarct een gevolg is van een optelsom. Naast de wegwerkzaamheden houden ook de voorbereidingen voor het Bockbierfestival een goede doorstroming tegen.
Veel automobilisten negeren volgens Van Essen bovendien de omleidingen. De ontstane verkeerschaos leidt tot irritatie. "Een vrachtwagenchauffeur stapte uit en ging helemaal los. Mensen nemen door het lange wachten gewoon voorrang en dat resulteert in veel bijna-aanrijdingen."
Ook op Twitter en Facebook reageerden sommigen furieus. Hans Dortmond, voorzitter van de Wijkraad Binnenstad, schreef: "Verkeerspuinhoop op Ledig Erf sinds 08:00. Gemeente laat het op zijn beloop."
Franca Olthof riep op de stoplichten aan te passen en Judith Grobecker sprak van één grote chaos: "Al 20 minuten in bus voor 100 meter!"
Van Essen heeft de gemeente gevraagd om oplossingen, zoals een verkeersregelaar. Volgens hem was er echter niets mogelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.