OM eist dertien jaar tegen 'beroepsovervaller' uit Mijdrecht

MIJDRECHT/DRIEBERGEN RIJSENBURG - Het Openbaar Ministerie heeft in het hoger beroep tegen Boutahar A. uit Mijdrecht een celstraf van 13 jaar geëist voor een serie overvallen in 2011. A. wordt verdacht van het plegen van overvallen in Amersfoort en Amsterdam. Ook was hij volgens het OM betrokken bij een mislukte overval op een Rabobank in Driebergen waarbij de kogels in het rond vlogen en een plofkraak in Lelystad.
Het OM noemt de man een 'beroepsovervaller' en denkt dat hij zenders en prepaid telefoons leverde waarmee andere criminelen konden communiceren. Ook zou hij voor kraaienpoten hebben gezorgd die werden gebruikt om de politie af te schudden. Op één gevonden kraaienpoot zat DNA van A.
Eerder werd A. tot 10 jaar cel veroordeeld. Het OM en de verdachte gingen daartegen in hoger beroep.

HOGER BEROEP EL M. UITGESTELD

De behandeling van het hoger beroep tegen Karim el M., die de mislukte overval in Driebergen pleegde, is uitgesteld omdat de rechters zijn gewraakt.
Tijdens de mislukte overval in 2011 schoten Karim el M. en een mededader op een politieman in burger en werd een omwonende in haar huis op een haar na niet geraakt door een kogel. El M. was na zijn ontsnapping lange tijd de meest gezochte bankrover van het land.
Omdat het Hof werd gewraakt zal het nog even duren voor het hoger beroep tegen El M. van start gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.