Afpersers John en Linda de Mol lieten brieven in Zeist achter

ZEIST - De afpersers van John en Linda de Mol hebben in Zeist twee dreigbrieven achtergelaten. Al sinds oktober 2013 proberen één of meerdere mensen miljardair John de Mol geld afhandig te maken door zijn zus Linda en haar kinderen te bedreigen. De afpersers communiceren met brieven die in september opeens ook in de provincie Utrecht opdoken.
De dreigbrieven werden het afgelopen jaar thuisbezorgd bij John en Linda maar doken ook verspreid door het land op. Op donderdag 18 september heeft de politie vier nieuwe brieven gevonden. De eerste werd op 18 september thuis bij John de Mol in Blaricum bezorgd. Dezelfde dag vond de politie een tweede brief in Huizen en een derde en vierde brief in Zeist. Daar lagen de brieven op de parkeerplaats van Slot Zeist en de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergseweg.
De brieven werden in Huizen en Zeist verstopt onder een steen. De politie heeft op één dreigbrief mannelijk DNA gevonden dat niet in de DNA-databank zit.

TEKENING

Tv-programma Opsporing Verzocht stond dinsdagavond deels in het kader van de zaak. Daarbij werd ook een compositietekening getoond van een man die met de afpersing te maken heeft. Hij zorgde ervoor dat in september de eerste brief bij het huis van De Mol in Blaricum werd bezorgd.
De eerste brief in september zat vastgemaakt aan een doos gebak. Het personeel van de gebakzaak wist zich nog de man te herinneren die de bestelling had geplaatst. Het gaat om een wat oudere man van ongeveer 70 jaar oud die tussen de 1.75 meter en 1.80 meter lang is met dun grijzig haar en een bril. Hij sprak normaal Nederlands en droeg een geruite blouse.
De politie zoekt de man die het gebak bestelde en wil praten met mensen die mogelijk iemand de brieven hebben zien achterlaten bij het Slot Zeist of de begraafplaats aan de Woudenbergseweg. Getuigen kunnen bellen met 0800 - 6070.

MILJARDAIR EERDER AFGEPERST

Linda de Mol is miljonair en haar broer John bezit naar verluidt een paar miljard. Dat verdiende hij door de verkoop van Endemol aan het Spaanse Telefónica. Net na de eeuwwisseling werd John de Mol al afgeperst door fantast Rocky T. Die kreeg daarvoor 1,5 jaar celstraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.