Smartphonerovers actief in Woerden

WOERDEN - De politie in Woerden zoekt getuigen van een beroving op klaarlichte dag. Een 44-jarige man werd zondag op de Madeliefweide bestolen van twee smartphones.
Het slachtoffer uit Zeist had via internet een afspraak gemaakt om de twee telefoons te verkopen op de Madeliefweide in Woerden. Daar aangekomen, wilden twee jongens de smartphones zien. Op het moment dat de man de plastic zak met daarin de telefoons tevoorschijn haalde, griste een van de jongens de zak uit zijn handen.
Via een brandgang tussen twee flatblokken aan de Madeliefweide gingen de jongens er rennend vandoor. Ter hoogte van de Brigantijn werden ze opgewacht door jongen met een scooter. Met z'n drieën op één scooter reden ze vervolgens weg.

SIGNALEMENTEN

De politie zoekt getuigen en heeft signalementen van de drie jongens. De verdachte die de tas weggriste heeft een negroïde huidskleur, is 15 à 17 jaar oud en ongeveer 1.60 meter lang. Hij droeg een zwart vest en een zwarte broek.
De tweede verdachte heeft een lichtgetinte huidskleur, is ook 15 à 17 jaar oud en ongeveer 1.65 meter lang. Hij droeg een donkerblauw vest met een gouden embleem op de borst. De bestuurder van de zwarte scooter droeg een zwarte helm met een gele streep.
De politie is speciaal op zoekt naar een blanke vrouw met kort haar en twee lichtbruine honden, die op het moment van de beroving in de omgeving van de Madeliefweide liep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.