Onderscheiding voor jongens na heldendaad in Maarssen

MAARSSEN - De drie jongens Lars, Robin en Fabio die vorig jaar een vrouw van de verdrinkingsdood wisten te redden, hebben maandag van de gemeente Stichtse Vecht een onderscheiding voor hun heldendaad gekregen. Lars en Fabio kwamen de oorkonde zelf ophalen. Robin was afwezig omdat hij de uitreiking was vergeten.
De drie waren er vorig jaar bij toen een vrouw in het Amsterdam-Rijnkanaal in Maarssen in de problemen kwam. Zij was het kanaal ingesprongen om haar puppy te redden die in het water was gevallen.
De vrouw wist met haar huisdier naar de kant te zwemmen, waar de jongens haar vervolgens uit het water hielpen. De hondeneigenaresse overleefde, mede dankzij de hulp van de jongens, het avontuur en ook haar huisdier maakte het goed. Hond Mia weegt inmiddels 40 kilo.
Na hun heldendaad waren de jongens spoorloos omdat zij naar huis waren gegaan. Via een tweet van de wijkagent werden zij opgespoord. Zo kwam het dat burgemeester Liesbeth Spies maandag de Carnegie Heldenprijs en 125 euro aan tegoedbonnen kon overhandigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.