Buren willen pedo Sytze uit huis laten zetten

AMERSFOORT - Omwonenden van woonzorgcentrum De Puntenburg in Amersfoort willen af van buurman Sytze van der V.
Een groep bezorgde moeders uit de wijk Soesterkwartier ging onlangs langs de deuren met een petitie tegen de veroordeelde pedoseksueel om woningcorporatie de Alliantie te overtuigen dat de man weg moet. Volgens actievoerder Esther van Zetten ondertekende bijna iedereen de lijst meteen. De buurtbewoners zeggen dat ze overlast ervaren van Van der V. Enkele ouderen durven hun kleinkinderen niet meer op bezoek te laten komen.
De vraag is of de Alliantie wat kan met de ruim 200 handtekeningen van de bewoners van het complex. Van der V. is vrij te gaan en staan waar hij wil omdat hij zijn straf heeft uitgezeten.
De pedoseksueel nam vijf maanden geleden zijn intrek in de ouderenflat in de wijk Soesterkwartier. Deze zomer leidde dat tot veel protesten bij het complex. Ook burgemeester Bolsius bemoeide zich ermee. Hij heeft Van der V. een andere woning aangeboden, maar die eist eerst een vergoeding. De politie post niet meer bij de woning van Van der V., maar zijn huis wordt met camera's nog wel in de gaten gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.