"Er komt nooit meer iemand als Hazes"

PROVINCIE UTRECHT/VINKEVEEN - In het hele land staan fans van André Hazes stil bij zijn dood. Precies tien jaar geleden stierf hij in het ziekenhuis in Woerden. Ook Radio M Utrecht staat de hele dag in het teken van de Vinkeveense zanger.
Hazes was een van de populairste volkszangers ooit. Hij werd bekend als zingende barman en scoorde later als zanger talloze hits, zoals Een Beetje Verliefd, De Vlieger en Bloed, Zweet en Tranen. De Vlieger werd onlangs verkozen tot mooiste Hazesnummer.
Het nummer Zij Gelooft In Mij kwam na de dood van Hazes op nummer 1 in de hitlijst. Dat nummer werd een dag na de herdenkingsceremonie in de Amsterdam ArenA op nagenoeg alle radio- en televisiestations om 12 uur gedraaid.

KIPPENVEL

Gerard Vliezen uit Utrecht is een van de velen imitators van Hazes. Hij was bij de herdenkingsceremonie in 2004. "Ik heb gehuild. Toen kreeg je hetzelfde kippenvel dat je bij zijn nummers krijgt", vertelt Vliezen. "Iedereen heeft wel een nummer dat je raakt. Alles wat Hazes heeft gedaan, kwam uit zijn hart."
Ook Vliezen, die al vijf jaar daarvoor was begonnen met Hazes te imiteren, was diep bedroefd na de dood van Hazes. "Het was een grote schok. Er zal nooit meer iemand komen zoals hij. Er is maar één Hazes", besluit hij.
De Utrechter voelt hij zich niet bezwaard om Hazes te imiteren. "Vroeger wel. Na zijn dood wilde ik ermee stoppen, maar door de vele mailtjes en belletjes ben ik doorgegaan. Nu voel ik me niet meer ongemakkelijk, het leven gaat voort."

LUNCH

Het radioprogramma Aan Tafel! op Radio M Utrecht staat volledig in het teken van Hazes. In de studio zijn zanger Frans Duijts, imitator Lesley Williams en ex-manager Jos van Zoelen te gast. Voor Duijts was Hazes zijn grootste voorbeeld. Van Zoelen schreef een boek over de zanger, waarin een aantal pikante uitspraken over zijn leven staan. Aan Tafel! wordt tussen 12 en 2 uur uitgezonden.

"Er komt nooit meer iemand zoals hij"
Hazes leeft nog dertig jaar voort.
Hazes tien jaar dood

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.