"Gemeente en waterschap maakten fouten in Kockengen"

KOCKENGEN - Stichtse Vecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden hebben veel missers gemaakt bij de wateroverlast afgelopen zomer in Kockengen. Dat staat in een rapport, waarover maandagavond met zo'n driehonderd inwoners is gesproken. Door hevige regenval kwam het dorp eind juli dagenlang onder water te staan.
De gemeente en het waterschap communiceerden daarbij amper, aldus het onafhankelijk onderzoeksrapport. Ook stonden stuwen open, waren gemalen verstopt en namen noch de gemeente noch het waterschap de telefoon op toen de brandweer belde.
Het waterschap verweert zich door te wijzen op de lage ligging van Kockengen. Dat ligt op het laagste punt van de polders tussen Maarssenbroek en Amsterdam, waardoor al het water uiteindelijk in het dorp terecht komt. Bij extreme regen zouden problemen daardoor onvermijdelijk zijn.
Boze inwoners leken maandagavond met die uitleg geen genoegen te nemen. Met name de dijkgraaf kreeg daar de volle laag. Gedupeerde inwoners wilden weten waarom het overvloedige regenwater zolang in de straten en op de erven van boerderijen moest blijven staan. Ook vroegen ze zich af waarom er te weinig maatregelen waren genomen, nadat het KNMI had gewaarschuwd voor de zware buien.

Dijkgraaf krijgt volle laag van inwoners Kockengen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.